Bebeklerin Burun Hırıltısı Nasıl İyileşir?
Bebeklerin sık rastlanan rahatsızlıklarından biri olan burun hırıltısı nasıl giderilir?
Anne olmak dünyanın en güzel duyguların biri, yüksek miktarda olumlu ve güzel duyguyu beraberinde getirir. Bunların yanı sıra olumsuz veya çaresiz kalınan durumlarda olmuyor değil. Birçok annenin sorunlarından birisi de bebeklerde yaşanan burun tıkanıklığıdır. Bu sorunu yaşayan bebekler çoğu zaman huysuz ve iştahsız olabiliyor. Bu da annelerin ve bebeklerin uykusuz ve sıkıntılı geceler geçirmesi anlamına geliyor.
Bebeklerin burnunu yetişkinlere göre kolay kurur ve daha kolay tıkanır. Bebeklerde hırıltı, özellikle kış mevsiminde görülen bu sorundur ve bazen bebeklerde akciğer fonksiyon rahatsızlığına dahi neden olabilir. Bebeklerde burun tıkanıklığını önlemek özel damlalarla günde 3 veya 5 defa bebeğim burnunun nemlendirilmesi gerekir. Bu uygulamada bebeğin yemek ve uyku saatinden önce yapılması önerilir.
Bebeğin burun tıkanıklığının giderilmesi için sık aralarla sıcak suda banyo yaptırılabilir. Böylece solunum yollarını tıkayan salgılar çözülecektir. Gün boyu sık sık emzirin ve sıvı tüketimini artırın. Burun tıkanıklığı bebeğin beslenmesini ve uyku kalitesini çok olumsuz yönde etkiler. Bu rahatsızlıklar da anneleri endişeye sevk eder. Beslenemeyen uyuyamayan huzursuz bir bebekte endişeli bir anne demektir.
Bebeklerdeki burun hırıltısı
Bebeği akşam uyumadan önce ılık bir duş aldırabilirsiniz. Gece uyurken ise yüksek yastıkta yatırmak daha faydalı olacaktır. Soğanı ikiye kesip başucuna burnuna yakın bir yere koyup kokusundan faydalanabilirsiniz. Soğanın güçlü kokusu burun tıkanıklığını açmak için çok etkili bir yöntemdir. Yarım bardak ılık suda eriyen bir çay kaşığı tuzu burnuna damlatarak tahrişi azaltabilir veya burun tıkanıklığını hafifletebilirsiniz. Bebeğinize bol bol su içirmelisiniz. Burun tıkanıklığı durumunda ağzı açık kalacağından ağzı sık sık kuruyacak ve su ihtiyacı doğacaktır. Odasını sık sık havalandırmaya özen gösterip çok fazla kuru havalı ortamlarda bulundurmazsanız aynı sıkıntıları tekrar yaşamazsınız.
Yeni doğan ve 6 aydan küçük bebekler için öncelikle hekime başvurmanız gerekir. Geçmiş olsun dileklerimizle.