Diyet yapanlara 10 İpucu

Diyetinizi daha rahat ve etkili geçirmek için sizlere 10 ipucu hazırladık, başarılar dileriz. Diyet yapanların bilmesi gerekenler listesi.

Diyetinizi daha rahat ve etkili geçirmek için sizlere 10 ipucu hazırladık, başarılar dileriz. Diyet yapanların bilmesi gerekenler listesi.

Diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Kolay görülse de disiplin ve azim isteyen bir süreçtir. Bu süreci daha etkili geçirmek için bazı yolları sizler için maddelendirdik.

Diyet yapanlara 10 İpucu

Her gün tartılarak moralinizi bozmayın

Kişi ayda sağlıklı olarak 3-4 kilo civarında vermelidir. Bu kilo verme oranı ne kadar da kilonun az veya çok olması ile orantılı olsa da ortalaması 3-4 kilo civarı olarak sayılmaktadır. Ne kadar kilo verdim diyerek her gün tartının üzerine çıkmak motivasyonunuzu düşürür ve diyetinizi bozmanıza sebep olabilir. Bunun için haftada bir veya on beş günde bir tartılmak uzmanlar tarafından normal sayılmaktadır.

Kilo verdiğinizde kendinizi ödüllendirin

Diyetinizi bozarak değil ama haftada veya on beş günde bir eğer istediğiniz kadar kilo verdi iseniz kendinizi ödüllendirin. Aslında kendinize küçük bir pasta veya bir tabak mantı alabilirsiniz. Fakat ödülünüzü kendi sağlığınız için yemekten başka şeylerle ödüllendirebilirsiniz. Bu ödüller; kıyafetten, ayakkabıdan, çantadan veya bir ev eşyasından oluşturulabilir. Veya uzun süreden beri yapmadığınız bir tatil yapmanız sizin için daha çok yararlı olacaktır.

Diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Diyet Yapanların Bilmesi Gerekenler

Diyetle birlikte spor da yapın

Spor dediysek öyle kendinizi spor salonlarında öldüresiye yoracak kadar sporlar değil, günde yarım saat yürüyüş, günde yirmi dakika mekik hareketleri gibi sporlardan yapabilirsiniz. Spor insanın kan dolaşımını hızlandırarak yaptığı diyetlerin işe yaramasını ve hızlı bir şekilde zayıflamasına sebep olmaktadır.

Hiçbir zaman yılmayın!

Motivasyonunuzu yüksek tutarak kesinlikle kilo veremediğiniz haftalarda veya aylarda ben kilo veremiyorum diyerek bozmayın. Diyet yaptığınız halde bazı zamanlarda kilo veremeyebilir hatta birkaç kilo alabilirsiniz. Sakın bundan korkmayın! Çünkü insan vücudu bazen kişiye oyun oynayarak kilo vermeye devam ederken vücut tartı üzerinde kilo almış gibi davranabilir.

Yemek yemek istediğinizde aç olup olmadığınızı kendinize sorun

İnsanlar mutsuz olduklarında, canları sıkıldığında ve başka kişilere sinirlendiklerinde sürekli olarak yemek yeme isteği duyarlar. Yemek zamanınız olmadığı halde yemek yemek istiyorsanız o zaman mutlaka kendinizi aç mıyım yoksa sinirli veya mutsuz muyum diye sorgulamalısınız ve ona göre yemek yemelisiniz.

Ulaşmak istediğiniz kiloyu not edin

Kilosu olan kişiler çok sık diyete başladıkları halde genelde yarım bırakırlar.  Haftada bir tartılarak hedef kilonuza ne kadar kaldığını mutlaka bir yere not etmelisiniz. Daha sonra bu kilo sayıların altına yüksek sayı yazmayı istemediğinizi göreceksiniz.

Mutlaka uzman yardımı alın

Rejim sırasında kendinize özel yemek pişirmek tabii ki de zordur. Fakat aile bireylerindeki kişilere yaptığınız mantılardan, dolmalardan ve kızartmalardan tatmamak için mutlaka bir kuralınız olsun. Bu kurala sahip olmak içinse bir diyetisyeniniz olması çok önemli.

Halsiz kalmamak için sık sık ve az az yeyin

Bazı kişiler diyet yaparken çok halsiz kaldıklarından şikayet ederek programı bozarlar veya çok zaman alan aralar verirler, halsiz kalmamak için yapmanız gereken çok sık fakat azar azar gıda tüketmenizdir. Su tüketimini de bollaştırmak halsizliğinizi ortadan kaldıracak hem zinde hem de kilolarından kurtulmuş bir kişi olabileceksiniz. Fakat yemek aralığınız her şeye rağmen iki saatin altına düşmemelidir.

Lokmaları bol bol çiğneyin

Mide hazmı uzmanlara göre ağızda başlamaktadır. Eğer ağzınıza aldığınız yiyeceği en az 20 kez çiğnerseniz hızlı bir şekilde kilo verdiğinizi göreceksiniz. Çünkü ağız hareketleri mideye alarm vererek çok yedin artık doydun iletişimi kurmaktadır. Buna göre çok az yemek yiyerek midenizi kandırmış olursunuz.

Yediklerinizi not alın

Akıllı telefon programlarında ve bilgisayar diyet programlarında yediğinizin hesabını yapan programlar mevcut. Veya özel bir not defteri edinerek buraya gün içinde yediğiniz her şeyi kaydedebilir. Ve fazla yediğiniz zaman kendi muhasebenizi kendiniz yapabilirsiniz. Daha sonraki günlerde çok yüksek kalorili notları defterinize yazmak istemediğinizi göreceksiniz.
Önerilerimiz bu şekilde. Sizler de fayda sağlayacak ipuçlarını hemen aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Başarılar dileriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için reklam engelleyiciyi (ad-blocker) kapatır mısınız?