Su içmediğinizde yaşanan 7 rahatsızlık

Su içmek vücudumuzun ve günlük yaşamımızın sorunsuz devam etmesi için çok büyük bir öneme sahip. Vücudun birçok işlevinin düzenli olarak sürdürülmesi için günde en az 2 litre su içilmeli. Bu miktar yaz aylarında 3 litreye çıkarılmalıdır.
Peki yeterince su içmediğimizde vücudumuzda neler gerçekleşir? Su içmenin faydaları nelerdir?

Su içmezsek ne olur?

İşte az su içenlerin vücudunda yaşanan belirtiler ve rahatsızlıklar:

1- İdrarınız normalden daha koyu olacaktır.
Eğer idrarınız sarımtırak renkten turuncuya, kahverengiye dönmeye başladıysa vücudunuz size eksik su içtiğinizi hatırlatıyor demektir. Böbrekler, vücuttaki toksini atmak için suya ihtiyaç duyar. Eğer yeterince su içmediyseniz rengi koyulaşır.

2- Cilt kuruluğu meydana gelir.
Yeterince su içmediğinizde cilt nemini kaybeder ve kurulaşmaya başlar. Sağlıklı bir cilt için günde en az 2 litre (8 bardak su) içmeliyiz. Aksi taktirde cilt kurur ve kırışıklıklar meydana gelir. Cildiniz kurumaya başladıysa hemen elinize bir şişe almakta yarar var.

3- Başınız ağrır

Eğer başınız ağrıyor ve dinmek bilmeyen ağrılar yaşıyorsanız vücudunuzun ihtiyacı olan suyu almıyorsunuz demektir. Baş ağrılarının ilk çözümü su içmektir. Eğer ağrı dinmiyorsa diğer yöntemlere başvurulabilir. Aynı zamanda eksik su tüketiminin diğer bir işareti de tansiyon düşmesi ve düşünme yetisinde zayıflama durumudur.

4- Çabuk acıkırsınız

Eğer vücudunuz ile inatlaşarak su içmez ve sürekli yemek yerseniz o açlığınız hiç sonlanmayacaktır. Çünkü vücudunuz sizden yemek değil su ister. Siz su içmemeyi sürdürdükçe daha fazla acıkır ve yemek yersiniz.

5- Susuzluk yorucudur, sinir yapar.

Yeterince su içmediğiniz dönemlerde vücut yeterince oksijen üretemediğinden gün içinde sık sık yorulursunuz. Bu yorgunluk halsizlik, baş ağrısı, dikkat dağınıklığı ve sinir bozukluğu olarak kendini gösterir.

6- Eklem yerleriniz ağrır

Eklem bölgeleri ve kıkırdak kısımların normal çalışabilmeleri için yeterince su almanız zorunludur. Aksi halde vücut genelinde ağrılara maruz kalırsınız. Su içmediğiniz ya da eksik içtiğiniz zamanlarda eklemler kurur ve hareket anında ağrılar meydana gelir.

7- Kabızlık

Su içmemek sindirim sisteminin yavaşlamasına ve işlevlerinin bozulmasına sebep olur. Yeterince su içmediğinizde vücut, var olan suyu daha elzem bölgeler için kullanır ve sindirim sistemi sudan mahrum kalır. Bu durum da kabız olmanıza yol açar.

Eğer yazımızı yararlı bulduysanız lütfen çevrenizdeki insanlar ile paylaşınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için reklam engelleyiciyi (ad-blocker) kapatır mısınız?