Turpun Faydaları

Pek çok insanın lezzetsiz bulduğu turp faydaları bilinse sofralardan eksik edilmezdi.

Turp sert ve katı yapısıyla ise insan vücudunun kaslarını daha güçlü yapmasına sebebiyet vermektedir. İçerdiği mineraller ile vitaminler ise insan sağlığı için çok fazla faydaları bulunmaktadır.

Turpun faydaları nelerdir?

  • Turpun suyunu sıkarak bardakta içilmesiyle boğaz enfeksiyonu ve öksürük gibi sağlık sorunlarına çok faydalı olmaktadır.
  • İnsan sağlığı için vitamin ve mineral açısından zengindir.
  • Turpun içerisindeki lifler sayesinde birçok hastalığa şifa olarak bilinmektedir.
  • Bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde ve lifleri ile sindirim sistemine yardımcı olarak çok faydalıdır.
  • İnsan vücudundaki kan hücrelerini de koruyan demir maddesiyle, beynin sağlıklı ve sorunsuz şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
  • Bireylerde unutkanlık, baş ağrısı gibi rahatsızlıkları da gidermeye yaramaktadır.
  • Barındırdığı lifler sayesinde sindirim sisteminin çalışmasını sağlayarak rahatsızlığı gidermeye yardımcı olur.

turp

Turpun İçerisindeki Maddeler

Turpun içerisindeki vitaminler ise A,C,K ve B6-B12 vitaminleri ile zengin yapısı bulunmaktadır. Ancak Kalsiyum, Demir, Bakır, Fosfor, Potasyum, Fosfor, Selenyum açısından da çok zengin yapıya sahiptir.

İnsan Sağlığı Açısından Önemi 

Öksürük ve boğaz ağrısı olanlara turp suyunu çıkartarak içine bir miktar bal koyup karıştırarak çocuklardaki boğaz ağrısını ve öksürüğü gidermektedir. Turp her zaman insan sağlığı açısından çok önemli yapıya sahip olmuştur. Tüketilen besinlerin insan vücudunda sindirilmesi için ve midedeki ağrıyı, şişkinliğin giderilmesi için faydalı bir besin kaynağıdır. Turpun içerisindeki lifler sayesinde sindirim sisteminin çalışmasını sağlayarak rahatsızlığı gidermeye yardımcı olur.

Turpun Kullanım Alanları

Turp genelde yemeklerin yanında salatalarda kullanılmaktadır. Salatalarda kullanıldığında daha çok zengin madde oluşturmaktadır. Turpun sert ve kalın yapısı olduğu için dilimlenerek yenilmesi daha uygundur. İnsanlarda en çok sağlığa faydalı olan sebzelerden biri olarak bilinmektedir. İnsanlara turpu genellikle yemeklerin yanında çiğ olarak tüketilmesi önerilir, çünkü çiğ olarak yenildiğinde çok fazla faydaları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için reklam engelleyiciyi (ad-blocker) kapatır mısınız?