Yağ Yakan Besinler

Zayıflayabilmek için yiyeceklerden ve içeceklerden aldığımız kalorilerin çok daha fazlasını harcamamız gerekiyor. Yağ yakan yiyecek ve içeceklerin listesi…

Daha hızlı ve sağlıklı zayıflayamak için alınan kalori miktarını düşürmek yerine daha çok spor yapılabilir. Öte yandan kilo verebilmek için, yağ yakmayı sağlayan besinleri tüketerek de metabolizmayı hızlandırabilir ve bu sayede dinlenirken bile kalori yakmış oluruz.

Yağ Yakan Yiyecek ve İçecekler

Bu yiyecekler zayıflamak için bir mucizedir adeta. Ama bu listede yer alan bazı besinler herkes için uygun olmayabilir. Mesela bu listenin başında yer alan kırmızı biber mide sorunu yaşayan kişiler için önerilmez. O yüzden kendinize uygun beslenme programı için bir diyetisyenden yardım alabilirsiniz.

Aşağıda yağ yakmaya yardımcı olan yiyeceklerin isimlerini bulabilirsiniz.

pul biber

Kırmızıbiber: Kırmızı acı biberin içeriğinde metabolizmayı hızlandıran bir madde bulunur. Bu özelliği ile aynı zamanda kalp atışlarını da hızlandırarak damarlardaki kötü yağların da temizlenmesine yardımcı olur. Eğer mide rahatsızlığınız yoksa yemeklerin yanında kırmızı biber tüketebilirsiniz. Özellikle de acı yemeyi sevenler için bu, çok eğlenceli olacaktır.

portakal

Portakal: Limon, greyfurt, portakal, mandalina gibi C vitamini ağırlıklı meyveler vücuttaki yağların çok daha kolay bir şekilde çözülerek vücuttan daha çabuk atılmasını sağlar. Bu özelliği ile bu meyveler de yağ yakmayı sağlayan besinler arasında yer alır. Bu meyveleri tüketerek hem hastalıklara karşı korunmuş olacak, hem de daha hızlı biçimde yağ yakabileceksiniz.

yeşil çay

Yeşil Çay: Yeşil çay inanılmaz bir şekilde yağ yakmaya yardımcıdır. Yeşil çayın içinde bulunan bir madde beynin daha çok çalışmasını sağlayarak sabit durumda iken bile kalori yakmaya yardımcı olur. Ancak yeşil çayın bu özelliğinden faydalanmak için bu çayı şekersiz tüketmek gerekir.

zencefil

Zencefil: Zencefil de kan akışının hızlandırarak metabolizmayı düzenler ve yağ yakmayı sağlar.

süt

Süt: Süt ve süt ürünleri kalsiyum yönünden zengin besinler arasındadır. Süt içmek de bağırsakların daha düzgün çalışmasını sağlayarak metabolizmayı düzenler ve bu sayede yağ yakmaya yardımcı olur.

zeytin yağı

Zeytinyağı: Zeytinyağı da hem sağlıklı bir besin hem de vücuttaki yağın yakılmasına yardımcı olur.

Yumurta: Protein bakımından zengin bir gıda olan yumurtayı günde 1 ya da iki kez tüketmek, vücuttaki yağın çözülmesine yardımcı olur.

Bal: Diyet esnasında tatlı gereksinimini doğal bir ile gidermek zayıflamaya da yardımcı olur. Çünkü bal yemek, vücuttaki yağın daha hızlı atılmasını sağlar. Öte yandan bal tüketerek hastalıklara karşı da korunmuş olursunuz.

Somon: Somon da vücutta kalori yakılmasını sağlayan hormonların seviyesini yükselterek yağ yakmaya yardımcıdır.

sarımsak

Sarımsak: Sarımsak yutarak da hızlı bir şekilde yağ yakabilirsiniz. Çünkü sarımsak şeker seviyesini düzenler ve kişiye tokluk hissi verir. Sarımsağın da mide ve tansiyon rahatsızlığı olan kişiler tarafından tüketilmesi önerilmez.

Yulaf: Lifli gıdalar ve yulaf kan şekerini dengeleyerek şeker düşmesini önler. Böylece öğünler arasında yaşanan açlığı önler. Çünkü kan şekeri düştüğünde inanılmaz bir şekilde açlık ortaya çıkar ve yemek yeme ihtiyacı ortaya çıkar.

Sirke: Sirke aslında yağ yakmaya yardımcı olmaz. Fakat açlığı bastırarak ara öğünlerde daha az abur cubur tüketmeyi sağlayabilir.

Keten Tohumu: Tıpkı balık gibi keten tohumu da yağın vücutta depolanmasını engeller.

Mercimek: Demir eksikliği problemi olan kişilerde metabolizma yavaşlamaya başlar. Mercimek de demir bakımından epeyce zengindir ve günlük demir ihtiyacının fazla bir miktarını karşılayarak metabolizmanın eskiye dönmesini sağlar.

ceviz

Ceviz: Öğünler arasında 2 ya da 3 adet ceviz tüketmek diyete katkıda bulunarak yağ yakmayı sağlar.

Soya Fasulyesi: Soya fasulyesi hem protein ağırlıklı bir besindir hem de oldukça düşük kalorilidir. İştahı azaltarak daha az kalori almaya yardımcı olur.

Esmer Pirinç: Çok fazla abartmamak şartıyla, az miktarda esmer pirinç tüketmek de vücutta yağ depolanmasını engeller.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için reklam engelleyiciyi (ad-blocker) kapatır mısınız?