Zayıflatan Maydanoz Limon Kürü Tarifi – Faydaları

Aynaya baktığınızda görüntünüzden pek de memnun değilseniz, kilo vermek için adım atmanız gerekebilir. Diyet ve egzersiz programınızla beraber hem metabolizmanızı hızlandıracak, zayıflatacak, hem de gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak maydanoz limon küründen faydalanarak artık görüntünüzle barışabilirsiniz.

Metabolizmayı Hızlandıran Mucizevi Detoks Etkisi Yapan Maydanoz Limon Kürü

Kilo vermek için daha sağlıklı bir çözüm arıyorsanız ve aynı zamanda kendinizi daha enerjik hissetmek istiyorsanız maydanoz limon kürünün mucizevi etkilerinden siz de yararlanabilirsiniz. Maydanoz limon kürü sadece zayıflatmakla kalmıyor, aynı zamanda cilt üzerinde de sihirli etkilere sahip. Basit bulunabilen, masrafsız, sağlıklı besinlerle hem fazlalıklarınızdan kurtulabilir, hem de pek çok açıdan sağlığınızı güçlendirebilirsiniz.

Mucizevi Maydanoz Limon Kürü Nasıl Yapılır?

Hemen her diyet listesinde var olan maydanoz ve limon birlikte kullanıldığında kilo vermeyi hızlandıran bir etkiye sahip olduğu gibi,  cilt bakımı için de son derece kullanışlı, etkili malzemelerdir. Özellikle Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlıklı bir hayat için maydanoz limon kürünün uygulanması gerektiğinin altını çiziyor. Kürün hazırlanması ise son derece basit.

Taze bir demet maydanozu iyice yıkadıktan sonra 1 Türk kahvesi fincanı kadar limon suyu ve 1 su bardağı içme suyuyla beraber robottan geçirmek yeterli. Malzemelerin pürüzsüz bir hale gelmesiyle beraber kürünüz hazır demektir.

Bu kürün dışında bir de maydanoz, limon ve sarımsağın beraber kullanıldığı kür de alternatif olarak tüketilebilir. Aynı şekilde hazırlanan tarifin içine 1-2 diş sarımsak eklenmesi yeterlidir. Bu karışım özellikle doğal antibiyotik etkisi yapacağından pek çok hastalığa karşı bağışıklığı kuvvetlendirmektedir.

Bu iki kürü de günün herhangi bir saatinde tüketebilirsiniz.

Maydanoz Kürünün Faydaları Zararları

Maydanoz ve Limon Kürü İle Zayıflama

Diyetisyenler tarafından kilo vermek isteyenlere muhakkak önerilen maydanoz ve limon özellikle yağ yakıcıdır. Vücutta birikmiş yağların yakımında rol oynayan limon, maydanozun ödem attırıcı özelliği ile birlikte kolay kilo vermeyi olanaklı hale getirir. Beraber tüketildiğinde metabolizma üzerinde canlandırıcı etkiye sahip olduğundan zayıflamak isteyenler için de harika bir alternatiftir.

Hareketli bir yaşama sahip olanlar, sağlıklı beslenerek ve maydanoz limon kürünü uygulayarak 1 haftada 3 kilo zayıflayabilirler. Egzersiz yapıldığında ve bol su tüketildiğinde ise daha fazla kilo vermek mümkün olmaktadır.

Maydanoz Limon Kürü Neye İyi Gelir, Faydaları Nelerdir?

  1. Zayıflama sürecini hızlandıran maydanoz limon kürü içerdiği vitamin ve minerallerle daha çok yağ yakmanızı sağlar.
  2. Özellikle karaciğer yağlanması problemi için sağlıklı bir yöntemdir. Kötü beslenmeye bağlı olarak gelişen karaciğer yağlanmasından kurtulmak için bu kürü düzenli şekilde uygulayabilirsiniz.
  3. Antioksidan özelliği bulunan limon ve maydanoz birlikte tüketildiğinde bağırsakların temizlenmesini sağlar. İdrar yolu enfeksiyonlarında etkili olduğu kadar diğer enfeksiyonlar karşısında da ilaç görevi görecektir.
  4. Yüksek tansiyonu düşürücü özelliği vardır. Düşük tansiyonlu kişiler ise muhakkak hekime danışarak bu kürü uygulamalıdır.
  5. Akciğerleri temizleme özelliği olduğu için özellikle sigara içen kişiler için son derece faydalıdır. Solunumu rahatlatır.
  6. Düzenli şekilde tüketildiğinde özellikle kolesterol seviyesini istenilen düzeye çekmekte yardımcı olur ve kalp-damar rahatsızlıklarını önleyici etkisi vardır.
  7. Kemik ve eklem ağrılarını geçiren, baş ağrısına iyi gelen maydanoz limon kürü tam olarak doğal bir ağrı kesicidir.
  8. Vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasında yardımcı olduğu için özellikle cilt bakımı için de doğru bir tercihtir. Ciltteki sivilce ve akne oluşumunu engellerken cildin daha rahat nefes almasını sağlar. Cilt lekeleri üzerinde de etkilidir. Daha canlı, sağlıkla parlayan bir cilde sahip olmak isteyenler bu kürü düzenli olarak tüketebilirler.
  9. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır ve içeriğindeki A, C ve K vitaminleri sayesinde soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.

Maydanoz Limon Kürünün Zararları Nelerdir?

Sağlığa pek çok faydası olmasına rağmen bazı durumlarda yan etkileri veya istenmeyen sonuçları olabilen maydanoz limon kürünü uygularken dikkatli olunmalıdır.

  1. Düşük tansiyonlu kişilerde tansiyonun daha da düşmesini sağlayabileceği için bayılma gibi bir soruna neden olabileceğinden kullanılması önerilmez.
  2. Özellikle gebelik dönemlerinde veya gebelik şüphesi var ise kullanılmamalıdır. Anne ve bebek sağlığı için bu kürün uygulanması zararlı olabilir.
  3. Emziren kadınlar hekime danışmadan kürü uygulamamalıdır.
  4. Kalp rahatsızlığı olan ve düzenli ilaç tüketen kişiler de kürü uygulamadan önce muhakkak hekime danışmalıdırlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için reklam engelleyiciyi (ad-blocker) kapatır mısınız?