Kivi Reçeli Nasıl Yapılır?

Kivi reçeli yapımı tarifi ile evde doğal ve katkısız reçel yapabilirsiniz. Meyvelerin faydasını reçel ile de almaya devam etmeniz için oldukça kolay bir tarif.Kışın en kıymetli meyvelerinden biri olan kiviyi tüm yıl tüketebilmek için bu tarifi mutlaka uygulamalısınız. Çocuklar için bol vitamin kaynağı olan kivi reçelini ister kahvaltılarda isterseniz pasta ya da cheesecake süslemelerinizde kullanabilirsiniz. Hazırlarından çok daha güzel ve ucuz olan kivi reçelinin malzemelerine göz atalım.

Kivi Reçeli İçin Gereken Malzemeler

  • 1 Kilo Kivi (Yumuşak olmamasına dikkat edelim)
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • Tercihe Bağlı 2 Adet Karanfil

Kivi Reçeli

Kivi Reçeli Tarifi

  1. Kivi reçeli yaparken ilk işlem şerbeti hazırlamaktır. Su ve şekeri bir tencereye koyarak kaynatıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ateşin altını kısıp, yaklaşık 15 dakika kaynatmalısınız.
  2. Şerbet kendi kendine kaynarken kivileri hazırlayabiliriz. Kivilerin kabuklarını kesip, önce ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra çok ince olmayacak şekilde dilimliyoruz.
  3. Kaynayan şerbetin içine dilimlenmiş kivi ve tercihe bağlı olarak karanfilleri ekleyelim. Köpürme olması halinde köpükleri üstünden alalım.
  4. Kiviler sert olduğundan iyice yumuşayana kadar altı kısık olan şerbette pişmeye bırakıyoruz. Kontrollü olmak koşuluyla takriben 45-50 dakika civarı pişirelim.
  5. Eğer konserve yapmak isterseniz reçel pişince sıcak sıcak steril kavanozlara doldurup, kapağını kapatıp, ters çevirin. 1 gece bu şekilde bekleyen reçelinizi dolaba kaldırabilirsiniz. Eğer hemen tüketecekseniz konserve yapmadan soğumasını bekleyip bir kaba aktarabilirsiniz.

Kivi Reçeli Püf Noktaları

Kivi reçeli yaparken diğer reçellerde de olduğu gibi bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

  • Reçel yapımı sırasında kaynarken üstünde köpürme meydana gelir. Daha berrak bir reçel elde etmek için bu köpüğü muhakkak almalısınız. Ancak dikkat edilmesi nokta tahta kaşıkla alınmasıdır. Metal kaşık kesinlikle kullanmayın.
  • Kivinin yumuşak olması halinde kaynarken dağılıp, püre kıvamına gelecektir. En sert kivilerden alırsanız kaynadıktan sonra bütünlüğünü koruyacaktır.
  • Diğer reçellerden farklı olarak limon suyu sıkmanıza gerek yoktur. Kivi zaten ekşi bir meyve olduğundan kendi asidi reçel kıvamına gelmesi için yeterli olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için reklam engelleyiciyi (ad-blocker) kapatır mısınız?