Kombu Çayı Tarifi

Kombu Çayı nasıl yapılır? Kombu Çayı nasıl içilir? Kombu Çayı günde kaç kere içilmeli? İşte size bu özel çay hakkında bilmeniz gerekenler. Hem sağlığınıza kavuşacak hem de kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz.

Son dönemde meşhur olan Kombu Çayının yapımı da kolay, tüketmesi de! Sadece doğru malzemeleri kullanmalı ve doğru zamanda içmelisiniz. Kombu Çayının Faydalarını bir önceki yazımızda bulabilirsiniz. Okumak için linke tıklayınız: https://tutarkibu.com/kombu-cayi-faydalari/

Kombu Çayı Malzemeleri:

  • 3 litre su
  • Kombucha kültürü yani mayası
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 10 poşet (30 gram) siyah çay ya da yeşil çay

Kombu Çayı Nasıl Yapılır?

Tenceremizin içine 3 litre suyumuzu koyuyoruz. Su kaynamaya başlayınca içine önce toz şekeri ekleyip, erimesini bekliyor ve sonra ocağı kapatıyoruz. Kaynamış ve şekeri erimiş olan karışımın içine çayımızı ekliyoruz. Çaylar 15 dakika suyun içinde demlendikten sonra içinden çıkartıyoruz. Ve karışımızı soğumaya bırakıyoruz.

Kombu çayı hazırlamak için son adıma geldik. Soğuyan karışımı bir cam kavanoza alıyoruz. Kombucha kültürünü ılık bir suda yıkadıktan sonra bu karışımın içine koyuyoruz. Ancak unutmayın ki kavanozun ağzı kesinlikle kapatılmamalı. Sadece bir ince bez ile örtülmeli çünkü hava almalı. Hazırladığımız Kombu Çayını 10 gün mayalanmaya bırakıyoruz. Kesinlikle direkt olarak güneş ışığı almaması gerekiyor. Oda sıcaklığında beklemesi şarttır.

Kombu çayı nasıl yapılır?

Kombu Çayı Nasıl Kullanılır?
Mayalanan çayımızı tüketme vakti geldi! Çayınızı aç karnına içmelisiniz. Tadı biraz ağır olduğundan taze sıkılmış meyve suyu ile tüketebileceğinizi bilmelisiniz. Hem içimi kolay olur hem de tadı güzelleşir. Çayı bardağınıza koyarken süzgeçten geçirmelisiniz ve her sabah aç karnına bir bardak içmelisiniz. Eğer içmek istemiyorsanız, Kombu çayının cilde faydalarını daha önceki yazımızdan okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için reklam engelleyiciyi (ad-blocker) kapatır mısınız?